De Groene Lantaarn gaat verbouwen

“Eigenlijk wilde ik de zolder van onze woning verbouwen….”, glimlacht Josita van de Wetering. Dat plan gaat voorlopig de ijskast in, want uiteindelijk koos ze toch voor het idee van echtgenoot Henri om de Groene Lantaarn aan te pakken. “En tja…de winkel gaat altijd voor. Bovendien moet ik toegeven dat Henri ook gelijk heeft.”

Ze moest kortom even aan het idee wennen, maar inmiddels is ze daar enthousiast over. “We hebben nu een warme en gezellige winkel. Dat moet ook zeker zo blijven, maar je moet ook blijven veranderen en meegaan met de trends. In de modewereld zie je nu een terugkeer naar veel wit, zwart, grijs en hout in het interieur. Die kleuren komen ook bij ons in de winkel. Dat zijn de kleuren waarmee de mode heel goed tot zijn recht komt.”

Maar de verbouwing gaat verder dan een paar verfbussen. “Eigenlijk al sinds we deze winkel openden, blijkt dat de hoge stellages achterin niet werken. Wij dachten dat ze een mooi effect zouden creëren, maar eigenlijk zijn ze vooral onhandig. Die gaan er dus uit. Verder verplaatsen we de heren- en dameskleedkamers, zodat er veel meer ruimte in de winkel ontstaat. Ook de toonbank krijgt een andere plek. Uiteindelijk hebben we straks meer leuke hoekjes in de winkel. En meer plek voor de mode. Onder meer breiden we de jeanshoek voor heren uit.”

Daarvoor is eerst een verbouwing nodig. De Groene Lantaarn is vanaf 15 augustus een goede week dicht, vertelt Josita. “Op 24 augustus gaan we weer open en dan start meteen een feestelijke week. Met cadeautjes voor klanten, lekkere hapjes en drankjes en mooie aanbiedingen. Het is dan echt feest.”